12 Haziran 2010 Cumartesi

"FÂTİHÂ METNİ"

Bismillâhirrahmânirrahîm

Rahmetin Yegâne Kaynağı olan ve rahmetini yaratmış olduğu bütün varlıklara, aralarında hiçbir ayırım gözetmeksizin dağıtan Allah'ın ismini derin bir şükranla anarak başlarım herşeye...

Her türlü övgü yalnızca âlemlerin Rabbi olan Allah içindir - ancak O'na hamdedilir. Çünkü O Rahmetin Yegâne Kaynağı ve Rahmetini Yaratmış Olduğu Bütün Varlıklara -aralarında hiçbir ayırım gözetmeksizin- Dağıtan'dır.
O aynı zamanda, herkesin hayattayken yaptığı ve yapmadığı herşeyin hesâbını vereceği ve mutlaka gelecek olan Hesâb Verme Günü'nün de yegâne sahibidir.
İşte söz veriyoruz sana Rabbimiz: yalnızca Sana kulluk ederiz - her zaman yalnızca Sana kulluk edeceğiz ve yalnızca Senden yardım dileriz - her zaman yalnızca Senden yardım dileyeceğiz!
Lûtfet ve önce bu dünyada Senin rızânı kazanmaya, sonra da bizim için hazırladığın Cennetlerindeki ebedî huzur ve mutluluğa götürecek olan o Dosdoğru Yol'u bulabilmemiz ve o Dosdoğru Yol'dan bir daha sapmamamız için ihtiyaç duyduğumuz rehberliğini bahşet bize...
O Dosdoğru Yol ki, bize rahmetinle ve rahmet olması için bahşettiğin bütün nîmetlerin farkında olanların ve o nîmetler için Senin râzı olacağın şekilde şükredip, Sana, yine Senin uygun gördüğün ve râzı olacağın şekilde kulluk etme gayretiyle yaşayanların yoludur. Rahmetinle ve bize rahmet olması için koyduğun bütün ölçülerin, bildirdiğin bütün kuralların dışına çıktıkları ve yine bize rahmet olması için verdiğin emirleri yerine getirmedikleri için öfkeni hakkeden ve bu böyle davranmakla sapkınlığa düşmüş olan kimselerin yoluna girmekten bizi rahmetinle koru!
Âmîn!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

İzleyiciler